Jajecznica z pomidorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • cieniutkie plasterki krakowskiej suchej

    5 szt
  • cebula biała

    1/2 małej
  • margaryna do smażenia

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pomidor

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plasterki kiełbasy kroimy na cztery części każdy(trójkątne cząstki), podobnie postępujemy z cebulą. Podsmażamy razem z szczyptą soli na margarynie. W międzyczasie pomidora kroimy w cząstki, odrzucamy gniazdo nasienne, a każdą z cząstek kroimy na 3 części. Na patelnię wbijamy jajka. Mieszamy jak na jajecznicę. Gdy już się trochę zetnie, dodajemy pomidora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cukiereczek13 27.08.2012 00:07
uwielbiam taką jajecznicę :)
smakowita 15.07.2012 15:51
bardzo smaczna ,polecam !
IZABELA29 06.01.2012 13:45
smacznie i pozywnie
monisia1977 15.11.2010 11:43
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat