Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
pomidor 3 szt
szczypiorek posiekany 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, smażyć pomidory na dużym ogniu, aż odparuje większość soku.
Jajka wbić do miski, doprawić sola i pieprzem, lekko roztrzepać.
Masę jajeczną wylać na pomidory, smażyć, mieszając, tak aby jajecznica była równomiernie ścięta. Pod koniec smażenia dodać szczypiorek, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak