Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 4 dag
pomidory 2 szt.
jajko 4 szt.
sól do smaku szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami

Pomidory obrać ze skórki, pokroić w ósemki, włożyć na stopiony i drobno pokrojony boczek. Przyrumienić wszystko do momentu podgrzania pomidorów. Umyte jajka wybić do miseczki i rozmieszać, aby białka połączyły się z żółtkami. Wylać masę jajeczną na pomidory i mieszać, ogrzewać do chwili ścięcia. Podawać jajecznicę z posiekaną zieleniną. Jajecznice możemy smażyć także na maśle lub na wędzonym boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak