Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
pomidory 2 sztuki
boczek wędzony 10 dkg
cebula 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
szczypiorek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami


Pomidory sparzyć. Obierać ze skórki, pokroić . Boczek pokroić w kostkę . Cebula w cienkie piórka.

Na patelni podsmażyć boczek, dodać cebulę. Podsmażać jeszcze chwileczkę, żeby cebula się lekko zrumieniła ale nie spaliła.

Dodać pokrojone pomidory, majeranek. Cały czas mieszając podsmażamy.

Jak pomidory już odparowały to dodajemy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.Usmażoną jajecznice posypujemy szczypiorkiem i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 16.08.2014 22:58
no no pycha
Bernadeta1 15.08.2014 15:14
lubię taką i często robię
gosia56 15.08.2014 13:11
pyszne proste jedzonko;)
olkaaa 15.08.2014 12:57
już dawno nie robiłam
Janina 15.08.2014 12:55
Super śniadanie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak