Jajecznica z podgrzybkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • grzyby leśne

    4 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • masło

    50 g
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać odgotowane grzyby, podsmażyć 1-2 minuty, dodać masło, smażyć około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Wbić jajka i mieszać do uzyskania pożądanej konsystencji. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 22.03.2015 22:41
robiłam z pieczarkami
as28 22.03.2015 20:50
lubię taką jajecznicę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat