Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczrkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6
pieczarki 4-5
cebula 1/2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczrkami

Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i siekamy na kawałki. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę. Następnie dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem, aby pieczarki puściły wodę, a następnie ściągamy pokrywkę i odparowujemy soki. Na koniec na patelnię wrzucamy jajka i smażymy jajecznicę. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna17 27.03.2013 08:53
pyszna taka jajeczniczka :)
justys759 26.03.2013 21:42
przepyszna:)
IwonaDD 26.03.2013 21:05
jajecznica z pieczarkami -pychota :)
kanu83 26.03.2013 21:04
Uwielbiam taką jajecznicę i często ją przyrządzam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak