Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami i porem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
por 1 kawałek
pieczarki 6 szt
sól, pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
zielona cebulka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami i porem

Pora kroimy na plasterki . Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pora. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki, po czym wrzucamy na patelnie. Całość podduszamy aż wyparuje cała woda z pieczarek. Wbijamy jajka, po czym doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i smażmy aż jajka się zetną. Całość posypujemy drobno posiekaną zieloną cebulką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 22.01.2014 16:33
Szybko i smacznie, tak lubię i tak robię
Piter 31 22.01.2014 15:33
Świetna jajecznica.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak