Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami i kabanosem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5-6 szt.
pieczarki 5-6 średnich
kabanos wieprzowy średni
masło klarowane 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami i kabanosem

Kabanosa pokroić w plasterki lub drobniej. Pieczarki obrać i pokroić w cząstki - przesmażyć razem z kabanosem. Posolić, doprawić pieprzem i wbić jajka. Usmażyć, co jakiś czas mieszając - w zależności od ulubionej konsystencji jajecznicy. Podawać z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 05.01.2016 14:18
Pyszna i pożywna jajecznica :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak