Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt
śmietana gęsta 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
jajko 4 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami

Wykonanie:
Cebule bardzo drobno posiekać, udusić na maśle, następnie dodać pokrojone pieczarki, przyprawić do smaku i usmażyć. Po odparowaniu wody , oprószyć mąką, wlać śmietanę i wbić jajka. Smażyć jajecznicę aż jajka się zetną, posypać natka pietruszki i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 14.01.2015 00:01
Z pieczarkami jeszcze nie jadłam, musze spróbować
Aleksandra/Olcia 13.01.2015 19:08
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak