jajecznica z papryką i kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • masło

    1 łyżka
  • kiełbasa szynkowa

    10 dag
  • papryka

    2 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy na nim kiełbasę pokrojoną w kostkę. Następna na patelnie trafia papryka, również pokrojona w kostkę. Całkość podsmażamy,aż zmięknie. Wbijamy jaja , przyprawiamy i mieszamy ,aż jaja całkowicie się zetną. podajemy z dowolnym warzywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 28.09.2013 22:31
smaczna i to bardzo
halina17 28.09.2013 22:25
Lubię jajecznicę.
sylwia_mc 28.09.2013 22:07
pyszności .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat