Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ocet
1 łyżka -
jajko
8 szt -
cebula
1 szt -
szczypiorek
1 pęczek -
masło do smażenia
1 łyżka -
pomidor bez skóry
1 szt -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
móżdżek
200 cielęcy
Przepis i sposób przygotowania Jajecznica z móżdzkiem cielęcym i świeżo siekanym szczypiorkiem
Cebulę zeszklić na maśle, dodać móżdżek i wybite wcześniej jajka. Gdy zaczną się ścinać dodać posiekany szczypiorek oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i podawać z chrupiącymi tostami.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)