Jajecznica z móżdzkiem cielęcym i świeżo siekanym szczypiorkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    1 łyżka
  • jajko

    8 szt
  • cebula

    1 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • masło do smażenia

    1 łyżka
  • pomidor bez skóry

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • móżdżek

    200 cielęcy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Móżdżek moczyć w wodzie 15 minut, a następnie obrać z błony, zalać wrzącą wodą z dodatkiem soli i octu, gotować 5 minut, odcedzić i pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na maśle, dodać móżdżek i wybite wcześniej jajka. Gdy zaczną się ścinać dodać posiekany szczypiorek oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i podawać z chrupiącymi tostami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 18.06.2012 17:28
nigdy nie jadłam
Pani Domu 18.06.2012 17:28
nigdy nie jadłam
novita26 10.11.2011 08:15
mniam mniam
artur7 26.10.2011 15:13
mniam
milenka2 13.08.2011 15:33
ja bym nie przełknęła móżdżku ale jak ktoś lubi to przepis może być całkiem ok
marcia71 09.03.2011 22:51
podrobów:)
marcia71 09.03.2011 22:51
nie jadam odrobów
AgaS10 06.02.2011 15:02
nie wezmę do ust móżdżku:)
Monika148 06.01.2011 15:46
moj maz twierdzi ze ten przepis jest najlepszy :D:D:D: przez ten mozdzek :))))
berys18 19.11.2010 09:49
w zyciu nie jadłam móżdżku i nie wiem czy sie odważę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat