Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z mikrofalówki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2-3
szczypiorek dowolna ilość
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
masło 1 łyżeczka
pomidor

Porada

Pomidora można pokroić w kosteczkę i dodać do surowej masy jajecznej razem z pokrojonym szczypiorkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z mikrofalówki

Jajka wybić do miseczki i lekko roztrzepać. Szczypiorek oczyścić, umyć, osączyć na papierowych ręcznikach i pokroić. Jajka doprawić solą morską i białym pieprzem, dodać szczypior i wszystko wymieszać.

Głębokie naczynie przeznaczone do mikrofalówki posmarować miękkim masłem i wlać masę jajeczną.
Wstawić do kuchenki mikrofalowej i ogrzewać na mocy ok.650 W do czasu, aż jajecznica się odpowiednio zetnie. W międzyczasie 2-3 razy zamieszać.

Gotową jajecznicę podawać z cząstkami świeżego pomidora i dowolnym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 29.06.2016 07:24
Wygląda na puszystą i lekką
Habibi 26.01.2016 08:48
Była bardzo smaczna i co ważne - lekka, bo nie była smażona :)
staropolanka5 25.01.2016 17:27
tak pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak