Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z maślakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mleko 3 łyżki
jajko 4 szt
sól
maślaki 1/2 litr
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z maślakami

Maślaki dokładnie przebieram, sprawdzam czy po zdjęciu skórki nie zostały jakieś zanieczyszczenia. Całkiem malutkie zostawiam, te większe kroję na pół. Posiekaną drobno cebulę wrzucam na rozpuszczone masło do zeszklenia, po chwili dodaję maślaki. Grzyby delikatnie solę, duszę 10-15 minut. Jajka wbijam do miseczki, dodaję mleko, sól i pieprz. Wlewam je do grzybów, smażę aż do ścięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 24.01.2014 12:11
Bardzo smaczne jajecznica!
Joannasz3190 21.01.2014 18:09
Pyszności :)
Konczi 21.01.2014 18:00
lubię połączenie jajecznicy z grzybkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak