Jajecznica z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron gotowany

  • śmietana 30%

    2 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
  • przyprawy

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelnię wlać śmietanę kremówkę i zagotować,do gotującej śmietany dodać rozmieszane jajka oraz ugotowany, zimny makaron, oczywiście był to makaron który został z wcześniejszego obiadu około 1 szklanki, przemieszać na patelni i doprawić do smaku solą oraz pieprzem ja używam ziołowego, wszystko dokładnie wymieszać i smażyć do odpowiedniego dla nas ścięcia się jajek, gotowy i gorący makaron przełożyć na talerze i posypać sporą ilością startego zółtego sera. Można też przed podaniem posypać szczypiorkiem i ja bardzo lubię dodatek pomidora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 25.11.2011 21:06
Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłam... Ale uwielbiam makaron, więc chętnie przepis wypróbuję:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat