Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
kurki 25 dag
cebula
masło 1 łyżka
koperek 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kurkami

Kurki oczyścić, umyć, osączyć, większe pokroić, mniejsze zostawić w całości. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle, dodać kurki, smażyć pod przykryciem ok 3 minuty na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, dusić jeszcze ok 3 min. W razie potrzeby odparować wodę z patelni.
Jajka wbić do miski, doprawić solą i pieprzem, lekko roztrzepać.
Mase jajeczną wylać na grzyby z cebulą, smażyć, mieszając, tak aby jajecznica była równomiernie ścięta. Podawać posypaną koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak