Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kiełkami i kabanosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
kabanos 1 sztuka
kiełki 1\3 opakowania
papryka czerwona 1/3 sztuki
ser żółty 2 grube plastry
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kiełkami i kabanosem

Kabanosa kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do kabanosa. Razem podsmażamy 5 minut. Dodajemy kiełki oraz przyprawy. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich pokrojony w kostkę żółty ser. Jajka dodajemy do składników na patelni i mieszamy .Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 09.12.2014 07:22
fajnie podana jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak