Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kalafiorem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 0,5 sztuki
cebula 1 sztuka
jajko 4-5 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
bazylia świeża do dekoracji

Porada

Doskonałe na śniadanie lub kolację.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kalafiorem

Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. Tak przygotowany gotujemy w osolonej wodzie. Gotowy odcedzamy. Następnie cebule kroimy w piórka i rumienimy na oleju. Do gotowej wybijamy jajka. Delikatnie mieszając smażymy całość do ścięcia się jajek. Dodajemy kalafior i doprawiamy do smaku solą. Jajecznicę porcjujemy na talerze. Przed podaniem oprószamy pokrojoną bazylią oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Podajemy na ciepło w towarzystwie pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2015 01:09
malo znana jajecznica.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak