Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5-6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
masło 1 łyżeczka
margaryna w płynie 1 łyżka
natka pietruszk 1 łyżeczka
kalafior 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kalafiorem

Kalafior podgotowujemy we wrzącej wodzie lub najlepiej w kuchence mikrofalowej. Na patelni rozgrzewamy margarynę. Gdy z powierzchni rozgrzanej margaryny znikną bąbelki powietrza, wkładamy odsączony z wody i podzielony na małe kawałki kalafior. Smażymy na srednim ogniu, co pewien czas mieszając, aż kalafior się ładnie zarumieni. Zmniejszamy płomień i dodajemy masło. Gdy masło się rozpuści wlewamy rozbite jajka, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką.Smażymy ciągle mieszając,aż jajka się odpowiednio zetną.Podajemy posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak