Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z dodatkami na chlebie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
kiełbasa 100 g
masło 1 łyżecz.
szczypiorek 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ketchup 1 łyż.
chleb 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z dodatkami na chlebie

Kiełbasę kroję w kostkę. Jajka wybijam do miseczki. Na patelni rozgrzewam tłuszcz - masło lub olej. Wrzucam kostki kiełbasy i podsmażam chwilę aż kiełbasa zrumieni się lekko. Dodaję wtedy jajka, mieszam delikatnie. Oprószam solą i pieprzem. Smażę na niewielkim ogniu aż do ścięcia się jajek. Usmażoną jajecznicę przekładam na kromki chleba, posypuję posiekanym szczypiorkiem i polewam ketchupem. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak