Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cukinią i podpiwkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukinia 150 dag
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
napój 4 łyzki
pomidor 1 szt
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cukinią i podpiwkiem

Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, sok odciskamy i wylewamy.
Zalewamy podpiwkiem.

Na patelnię wrzucamy masło, następnie wrzucamy rozbite jajka, cukinię i podpiwek. Solimy i pieprzymy. Mieszamy, aż jajka się zetną.

Od razu podajemy z pomidorem i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak