Jajecznica z cebulą na wędzonej słoninie

Jajecznica z cebulą na wędzonej słoninie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina wędzona

    5 dag
  • jajko

    3 szt
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica z cebulą na wędzonej słoninie

Słoninę pokroić w kostkę i wytopić na rozgrzanej patelni. Cebulę posiekać, wsypać do wytopionej słoniny, zeszklić. Jajka wybić do miseczki, dodać szczyptę soli i pieprzu, roztrzepać widelcem. Następnie wlać na rozgrzany tłuszcz z cebulą i smażyć aż się zetnie. Jajecznicę podawać z pieczywem, posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Katarzyna59 06.01.2014 10:57
przepyszna, idealna na śniadanko
ONY_za_kare 23.12.2013 17:27
pyszności!!
olkaaa 07.11.2013 07:55
uwielbiam taką
pestka 08.06.2013 00:22
uwielbiam takie śniadania
Bernadeta1 15.08.2012 12:45
Takie proste a zawsze apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat