Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pieczarki 100 g
jajko 4 szt
sól do smaku szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Majeranek suszony Prymat szczypta
czubrica zielona szczypta
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulą i pieczarkami

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę pokrojona w piórka. Podsmażamy aż zmięknie i dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Całość solimy, pieprzymy, dodajemy słodka paprykę, majeranek, czubricę zieloną. Mieszamy i wbijamy jajka, energicznie mieszając całość. Podsmażamy do momentu, aż jajka zetną się i podajemy gorącą jajecznice.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 02.01.2015 10:20
lubię taką jajecznice

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak