Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z botwinką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki podstawowe

jajko 2 sztuka
botwina liście 1/3 pęczek
masło do smażenia 1 łyżka
szczypiorek 2 łyżka

przyprawy

sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z botwinką

Botwinkę dokładnie myjemy i przebieramy. Odcinamy same listki z ogonkami i kroimy je na desce. Na patelni rozpuszczamy masło, wkładamy najpierw same łodygi i dusimy do miękkości, dokładamy listki, jeszcze chwilę dusimy. W misce roztrzepujemy jajka z solą i pieprzem. Do gotowej botwinki wsypujemy szczypior , a po chwili wlewamy jajka,smażymy chwilę aż do takiego stopnia ścięcia jakie lubimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martynkacytrynka 05.11.2016 21:02
Brzmi interesująco :)
pestka 14.04.2016 13:18
z botwinką jeszcze nie robiłam - z pewnością jest smaczna
Ola1984 08.04.2016 09:57
Pyszna jajecznica :) Z przyjemnością bym skosztowała :)
berys18 08.04.2016 07:38
takiej jeszcze nie jadłam ,wypróbuję
agaK. 07.04.2016 23:52
Jajeczniczka jest u mnie na porządku dziennym, w różnych wydaniach:)
Renata9 07.04.2016 22:38
Bardzo jestem ciekawa smaku, bo nigdy takiej nie jadłam
ada.la 07.04.2016 21:12
pyszne śniadanie
Ania321 07.04.2016 19:47
Wygląda pysznie :)
KORAL 07.04.2016 17:52
Bardzo apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak