Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem, pomidorem i papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
boczek 15 dkg
pomidor 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
papryczka chili 1 szt
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem, pomidorem i papryką

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodać pokrojoną w sporą kostkę paprykę zieloną oraz drobno pokrojoną papryczkę chilli. Smażyć kilka minut, aż papryka zmięknie. Dodać pokrojonego w grubą kostkę pomidora i smażyć jeszcze przez chwilę.
Na miseczkę wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Dodać sól i dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Wlać jajka na patelnię, wymieszać i usmażyć jajecznicę wedle upodobań.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 09.08.2016 13:34
Zjadłoby się :)
w mojej kuchni 08.08.2016 09:50
można się najeść
Franciszek 08.08.2016 00:39
dobre śniedanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak