Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 7 szt
boczek wędzony 100 g
olej do smażenia 20 ml
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem

Kroimy boczek w kostkę. Wlewamy odrobinę oleju na patelnię i smażymy boczek. Proces powinien trwać około 5-7 minut. Wlewamy jajka do kubka i roztrzepujemy. Redukujemy ogień i czekamy aż patelnie ochłonie. Po około 10 minutach wlewamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy około 7 minut aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.03.2015 09:28
jedna z ulubionych jajecznic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak