Jajecznica z bekonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bekon

    6 plasterków
  • jajka

    4 szt
  • kwaśna śmietana

    4 łyżki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • pomidor

    1 mały
  • ziarenka sezamu

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plasterki bekonu podsmażyć na chrupko i położyc na oddzielny talerz. Ziarenka sezamu podsmażyć na pozostałym tłuszczu i przecedzić przez drobne sitko. Jajka,śmietanę i sól dokładnie wymieszć. Dodać też gałkę muszkatołową. Wlać na patelnię, której używaliśmy wcześniej i smażyć na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia gdy jajka się zetną. Jajecznicę obłożyć bekonem, posypać szczypiorkiem i sezamem oraz przybrać kawałkami pomidora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat