Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica wiosenna AGATY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło do smażenia 1 łyżka
kiełbasa chuda 150 g
cebula 1 szt
jajko 3 szt
pomidor 1 szt
sól do smaku
pieprzdo smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica wiosenna AGATY

Pomidora sparzyć i obrać ze skórki , przekroić na pół i wydrążyć gniazdo nasienne, a następnie pokroić go w grubą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kiełbaskę kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy cebulkę. Cebulę duzimy pod przykryciem aż trochę zmięknie. Do uduszonej cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy około 3 minuty. Dodajemy jajka, dokładnie mieszamy je z kiełbaską i cebulą, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż będą częściowo ścięte. Pod koniec smażenia dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami i chwilke jeszcze smażymy aż pomidory się zagrzeja. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.06.2013 09:31
lubię jajecznice
Adamorek 06.06.2013 12:03
dobre wiosenne śniadanko
kasiaw 06.06.2013 10:56
lubię jajecznice z dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak