Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica selerowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1 mały
jajko 6-8 szt.
cebula 1 mała
masło klarowane 2-3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek duża szczypta
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica selerowa

Selera ugotować w skórce, ostudzić, obrać i utrzeć na grubej tarce.
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, posolić, dodać 2-3 łyżki wody i udusić do miękkości.
Do cebuli dodać utarty seler i wymieszać - posypać kucharkiem i białym pieprzem.
Do warzyw wbić jajka i smażyć, stale mieszając, aż jajecznica osiągnie odpowiednią konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 08.09.2012 13:41
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak