jajecznica po innemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • kiełbasa wiejska

    20 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • sól

  • pieprz

  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w kostkę .Cebule drobno kroimy .Pomidora obieramy ze skóry i kroimy w kostkę ser trzemy na dużych oczkach

Kiełbasę podsmażamy na maśle dodajemy cebule i smażymy aż się lekko zrumieni. Następnie dodajemy pomidor i ser.
Gdy ser zacznie się topic wbijamy jaja doprawiamy i smażymy mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat