Jajecznica na bogato

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • papryka czerwona

    1/2
  • pomidor

    2
  • cebula

    1
  • pietruszka

    natka
  • szczypiorek

    2
  • pieprz

    do smaku
  • kiełbasa

  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy na większe kawałki.
Dodajemy pokrojoną cebulę w kosteczkę.
Bez użycia oliwy wrzucamy pokrojoną kiełbasę wraz z cebulą na patelnię.
Patelnia musi być na małym ogniu, wtedy tłuszcz z kiełbasy wydobywa się i natłuszcza nam patelnię.
Jak się troszkę wszystko troszke podsmaży, wrzucamy na patelnię pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i chwilę dusimy.
W miedzyczasie kroimy na małe kawałki szczypiorek i pietruszkę.
Do patelni wbijamy jajka z mlekiem.
Szybko dodajemy troszkę pieprzu.
Gdy jajecznica zaczyna nam się scinać dodajemy posiekany szczypiorek z pietruszką i wszystko razem mieszamy.
Podajemy na ciepło z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olaa 08.08.2011 14:35
mniaaammm
agogo2 22.05.2011 23:04
smakowita
Tomek13 21.05.2011 23:30
super
aacaac 17.05.2011 07:44
lubię
gacopierz23 26.03.2011 14:22
bardzo syta
kanu83 05.03.2011 22:35
Moja ulubiona
anja3107 01.03.2011 15:56
uwielbiam jajecznicę pod każdą postacią
jolaxa1 07.02.2011 23:16
pychotka
Kopiko1983 18.01.2011 02:56
Pożywne danie!
Neetka90 11.01.2011 17:35
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat