Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica kwaśna na pieczarkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4-5 sztuk
masło 1 łyżka
jaja 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica kwaśna na pieczarkach

Na teflonowej patelni na rozgrzany tłuszcz w postaci zwyczajnego masła jednej łyżki wrzuciłam delikatnie umyte wcześniej oraz pokrojone w kostkę pieczarki które usmażyłam na niewielkim ogniu cały czas mieszając.
Do pieczarek wbiłam dwa jaja i cały czas mieszając dolałam sok z cytryny i przyprawiłam do smaku.Zdjęłam z gazu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 12.08.2016 22:51
Fajna jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak