Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica delikatna jak omlet

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 2 łyżki
jajko 1 sztuka
pomidor 1/2 sztuki
szczypiorek 5 gałązek
kiełbasa kawałek ok.5 cm
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica delikatna jak omlet

1. Oddzielamy żółtko od białka. Do białka wsypujemy niewielką szczyptę sody i ubijamy na sztywną pianę.

2. Żółtko rozkłócamy z mlekiem, solą i pieprzem. Delikatnie, lekko mieszając wlewamy do białka.

3. Kiełbasę i pomidory kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy.

4. Na patelni roztapiamy masło. Wlewamy zawartość miski. Wrzucamy na nią kiełbasę, pomidory i szczypiorek i smażymy na wolnym ogniu, aż osiągniemy pożądany stopień wysmażenia jajecznicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 28.12.2014 20:33
Lubię jajecznicę.
Aleksandra/Olcia 28.12.2014 16:36
to coś dla mnie mniam
VioletoweKucharzenie 28.12.2014 13:58
idealna na śniadanko:-)
dagita 28.12.2014 11:46
Zjadłabym taką jajecznicę na śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak