Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 5 plastrów po1 cm
jajko 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kebab- gyros Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do jajka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyzeczki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy. następie dodajemy pokrojoną drobno ebulę, obraną.
Krok 1 - Jajecznica foto
2
Jajka wbijamy do miseczki (sprawdzamy czy są dobre). Dodajemy do boczku, dodajemy pryzprawy. Na sam koniec dodajemy wyciśniety czosnek.
Krok 2 - Jajecznica foto
3
Podajemy z Pomidorem, bułeczką i natką pietruszki:)
Krok 3 - Jajecznica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 20.05.2013 21:20
To dopiero jajecznica, na boczusiu musi być pyszna.
Piter 31 20.05.2013 20:10
Bardzo lubię jajecznicę.
Zdzisław 20.05.2013 18:56
dla mnie syta i smaczna
cooleczka 20.05.2013 18:54
ciekawy pomysł na jajecznice

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak