Jajeczne wrapy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Omlet

  • jajka

    4 sztuki
  • woda

    4 łyżki
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżeczka

Nadzienie

  • rukola

    garść
  • szpinak świeży

    garść
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • ser feta

    1/2 kostki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Składniki na omlet zmiksować. Patelnię lekko nagrzać bez tłuszczu, najlepiej jeśli macie patelnię na naleśniki. Wylewać cienką masę jajeczną, jajka mają się tylko ściąć. Po chwili podważyć delikatnie brzegi łopatką i przewracać ostrożnie palcami. Ścinać dosłownie tylko chwilkę. Paprykę, ser i pomidor pokroić w drobną kostkę. Układać warzywa na wrapy jajeczne i zawijać w rulonik.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justi2401 16.05.2016 13:58
Świetny pomysł :)
bietka 16.05.2016 12:46
pomysłowe :)
Ewa Wojtaszko 16.05.2016 12:14
fajny pomysł
molanka 16.05.2016 12:12
ciekawy pomysł
RenataZ-et 16.05.2016 11:52
pysznie tutaj :)
KORAL 16.05.2016 10:37
Świetne........
Aleksandra/Olcia 16.05.2016 10:17
pycha i jeszcze raz pycha
Renataj 16.05.2016 09:36
Oryginalna forma podania:)
Goya 15.05.2016 23:49
wyglądają super
krokus 15.05.2016 22:05
bardzo fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat