Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne wrapy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Omlet

jajko 4 sztuki
woda 4 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
koperek 1 łyżeczka

Nadzienie

rukola garść
szpinak świeży garść
papryka czerwona 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
ser feta 1/2 kostki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne wrapy


Składniki na omlet zmiksować. Patelnię lekko nagrzać bez tłuszczu, najlepiej jeśli macie patelnię na naleśniki. Wylewać cienką masę jajeczną, jajka mają się tylko ściąć. Po chwili podważyć delikatnie brzegi łopatką i przewracać ostrożnie palcami. Ścinać dosłownie tylko chwilkę. Paprykę, ser i pomidor pokroić w drobną kostkę. Układać warzywa na wrapy jajeczne i zawijać w rulonik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 16.05.2016 13:58
Świetny pomysł :)
bietka 16.05.2016 12:46
pomysłowe :)
Ewa Wojtaszko 16.05.2016 12:14
fajny pomysł
molanka 16.05.2016 12:12
ciekawy pomysł
RenataZ-et 16.05.2016 11:52
pysznie tutaj :)
KORAL 16.05.2016 10:37
Świetne........
Aleksandra/Olcia 16.05.2016 10:17
pycha i jeszcze raz pycha
Renataj 16.05.2016 09:36
Oryginalna forma podania:)
Goya 15.05.2016 23:49
wyglądają super
krokus 15.05.2016 22:05
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak