Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Jajeczne serce"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól i pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
parówka 1 sztuka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: "Jajeczne serce"

Parówkę rozcinamy prawie do końća na pół i nadajemy jej kształt serca, a konce dwa łączymy wykałaczką. WYkładamy na rozgrzany tłuszcz. W środek wbijamy jajko i doprawiamy do smaku, ewentualnie możemy je rozbełtać, ja jednak wolę jak jest żółtko , aby mogła w nim maczać ziemniaczki.Gotowe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 10.05.2013 21:44
swietne serducho
Botwinka 11.10.2012 16:00
śliczne i smaczne serce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak