Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajeczne oczka na toście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
jajko 2 małe
szynka 2 plastry
ser żółty 2 plastry
masło 3 łyżki
sól
zioła do grzanek

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczne oczka na toście

Przygotowujemy 4 kromki tostowego chleba. W dwóch kromkach wykrawamy dziurki (użyłam do tego małych literatki). Na patelni roztapiam masło i kładziemy kromki chleba - zarumieniam wszystkie kromeczki na złoty kolor. Ściągamy kromki na deseczkę, Na 2 całych kromeczkach układam szynkę i żółty ser, przykrywam kromeczkami z dziurkami, posypuję je ziołami do grzanek, wbijam w dziurki jajko, solę. Tak przygotowane grzanki wkładamy na około 2 - 3 minuty do mikrofali aby jajko się ścięło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.10.2012 00:11
super kanapka na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak