Jajeczne carpaccio z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • jajka ugotowane na twardo

    8 sztuk
  • mieszanka świeżych sałat

    1/2 paczki
  • krewetki koktajlowe

    100 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku

Sos

  • koperek

    1/2 pęczka
  • Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat

    1 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • woda

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania
1.
Jajka ugotować w osolonym wrzątku na twardo.Wystudzić w zimnej wodzie,obrać ze skorupek, a następnie pokroić w cienkie plastry.
2.
Ułożyć na półmisku tak aby plastry zachodziły lekko na siebie posypać mieszanką sałat i osączonymi z zalewy krewetkami.
3.
Sos wymieszać z posiekanym drobniutko świeżym koperkiem wlać oliwę i łyżkę wody dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, polać carpaccio, schłodzić i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 16.02.2015 14:43
Ciekawy przepis :)
Katarzyna59 16.02.2015 11:54
przepyszne!!!
Kolorowa 15.02.2015 20:05
Bardzo ciekawie to wygląda ;)
Ania67 15.02.2015 19:18
Z chęcią bym spróbowała
2milutka 15.02.2015 19:12
Dziękuję!!!!
IKrakowianka 15.02.2015 18:58
bardzo apetycznie wygląda
erym 15.02.2015 18:49
ale ladny talerz podajesz, cudo brawo!
Pyszota 15.02.2015 18:49
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat