Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna pasta z kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
udko z kurczaka gotowane 1 cała sztuka
szalotka 1 sztuka
natka pietruszki 1 garść
majonez 3 czubate łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna pasta z kurczakiem

Jajka ugotować na twardo,ostudzić, obrać ze skorupek. Mięso (np. takie po gotowaniu rosołu) obrać z kości, oczyścić z tłuszczu i skóry, trochę rozdrobnić. Jajka i mięso przełożyć do miski blendera. Dodać obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki szalotkę, natkę pietruszki, majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.10.2014 16:33
bardzo fajna
V_kuchareczka 22.10.2014 13:37
musi być pyszna
Sroczka 22.10.2014 10:57
Bardzo lubię chlebek z taką pastą.
Czyki 22.10.2014 10:55
Przepyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak