Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna awanturka na pomidorach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
tuńczyk 1 puszka
cebula czerwona 1 szt.
pomidor 2 szt.
pieprz 1 szczypta
majonez 2 łyżecz.
szczypiorek 1 łyż.
parmezan starty 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna awanturka na pomidorach

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję, studzę, obieram i przekrawam wzdłuż na pół, wydrążam żółtka.
Krok 1 - Jajeczna awanturka na pomidorach foto
2
Tuńczyka osączam z zalewy, do ryby dodaję drobno posiekaną cebulkę, pieprz i majonez. Farszem rybnym napełniam wydrążone jajka. Pomidory kroję w plasterki, układam na nich jajka z nadzieniem. Całość posypuję drobno posiekaną cebulką i szczypiorkiem.
Krok 2 - Jajeczna awanturka na pomidorach foto
3
Wstawiam do lodówki na 15 minut w celu schłodzenia. Przed podaniem posypuję sałatkę startym parmezanem.
Krok 3 - Jajeczna awanturka na pomidorach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak