Jajeczna awanturka na pomidorach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt.
  • tuńczyk

    1 puszka
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • pomidor

    2 szt.
  • pieprz

    1 szczypta
  • majonez

    2 łyżecz.
  • szczypiorek

    1 łyż.
  • parmezan starty

    2 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajeczna awanturka na pomidorach foto
Jajka gotuję, studzę, obieram i przekrawam wzdłuż na pół, wydrążam żółtka.
Krok 2 - Jajeczna awanturka na pomidorach foto
Tuńczyka osączam z zalewy, do ryby dodaję drobno posiekaną cebulkę, pieprz i majonez. Farszem rybnym napełniam wydrążone jajka. Pomidory kroję w plasterki, układam na nich jajka z nadzieniem. Całość posypuję drobno posiekaną cebulką i szczypiorkiem.
Krok 3 - Jajeczna awanturka na pomidorach foto
Wstawiam do lodówki na 15 minut w celu schłodzenia. Przed podaniem posypuję sałatkę startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat