Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka w rzodkiewce i ogórku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
rzodkiewki 5 sztuk
natka pietruszki
ogórek szklarniowy 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka w rzodkiewce i ogórku

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Układamy na półmisku. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w drobna kosteczkę. Ogórka myjemy, obieramy se skórki i również kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki siekamy. W miseczce mieszamy jogurt, majonez, musztardę i tak przyrządzony sos przyprawiamy pieprzem i solą. Wylewamy na jajka i posypujemy posiekana pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 03.01.2014 18:47
mniam mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak