Jajeczka na śniadanko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • szynka

    1 plaster
  • masło

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1/3 pęczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • groszek konserwowy

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na miękko. Przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Wyłożyć do pucharka. Obsypać solą i pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Dodać wiórek masła lub łyżkę majonezu. Jajko powinno być mocno ciepłe a najlepiej gorące. Z szynki zrobić różyczki i ozdobić jajko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat