Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajcznica z kiełbasą i cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1 pętko
cukinia 1 szt
jajko 6 szt
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 2 czosnkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jajcznica z kiełbasą i cukinią

Kiełbasę kroimy w drobna kostkę i przesmażamy na oliwie czosnkowej aż stanie sie złocista. Cukinię myjemy, kroimy w nieduże kawałki, dodajemy do kiełbasy i przesmażamy 3-4 minuty. Do miski wbijamy jajka, dodajemy do nich sól, pieprz, zioła prowansalskie i roztrzepujemy. Jajka wlewamy na patelnie do kiełbasy i cukinii. Smażymy cały czas mieszając aż jajecznica się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 10.08.2012 22:33
mega

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak