Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z pieczarkowym farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
pieczarki 10
majonez 1 łyżka
sól i pieprz
szczypiorek
ogórek

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z pieczarkowym farszem

Kroki postępowania

1
jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Pieczarki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
Krok 1 - Jaja z pieczarkowym farszem foto
2
przesmażamy na łyżeczce masła do czasu aż nadmiar wody odparuje. doprawiamy solą i pieprzem
Krok 2 - Jaja z pieczarkowym farszem foto
3
jajka przecinamy na pół, wyjmujemy żółtka które rozcieramy w misce widelcem. Do rozdrobnionych żółtek dodajemy usmażone pieczarki, majonez oraz przyprawy do smaku.

Nakładamy do łódeczek z białek, dekorujemy ogórkiem i szczypiorkiem.
Krok 3 - Jaja z pieczarkowym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 15.09.2016 06:14
dawno nie jadłam faszerowanych jajek ;)
Mati13 22.08.2016 16:16
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak