jaja w puree ziemniaczanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • ziemniaki

    80 dag
  • masło

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mleko

    ½ szklanki
  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nać pietruszki ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzić, ugnieść, dodać masło i mleko- roztrzepać. Przygotować naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta. Ułożyć warstwę ziemniaczanego puree, zrobić wgłębienia łyżką i wbić w każde wgłębienie jajko. Zetrzeć na to ser na tarce i zapiec w piekarniku. Wyciągnąć gdy ser się roztopi i zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motomaniak 23.06.2011 10:15
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat