jaja faszerowane śledziem

jaja faszerowane śledziem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 sztuk
  • cebula

    20 g
  • tłuszcz

    20 g
  • masło

    trochę
  • śledź

    1 sztuka
  • chleb czerstwy

    150 g
  • mleko

    1/2 szkl
  • chleb

    10 kromek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania jaja faszerowane śledziem

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, ostrożnie przekrajać wzdłuż na pół, wybrać żółtka, białka odłożyć w połówkach. Drobno posiekaną cebulę lekko zrumienić na tłuszczu Opłukać, namoczyć, sprawić i posiekać śledzia. Żółtka, namoczony chleb i cebulę zemleć, wymieszać razem. Nałożyć to nadzienie do białek, nadając połówkom kształt całego jaja Białko nieco ściąć z podstawy, aby jajo pewnie stało. Na chlebie układać jaja, przybrać sezonowymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat