jaja faszerowane śledziem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 sztuk
  • cebula

    20 g
  • tłuszcz

    20 g
  • masło

    trochę
  • śledź

    1 sztuka
  • chleb czerstwy

    150 g
  • mleko

    1/2 szkl
  • chleb

    10 kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, ostrożnie przekrajać wzdłuż na pół, wybrać żółtka, białka odłożyć w połówkach. Drobno posiekaną cebulę lekko zrumienić na tłuszczu Opłukać, namoczyć, sprawić i posiekać śledzia. Żółtka, namoczony chleb i cebulę zemleć, wymieszać razem. Nałożyć to nadzienie do białek, nadając połówkom kształt całego jaja Białko nieco ściąć z podstawy, aby jajo pewnie stało. Na chlebie układać jaja, przybrać sezonowymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat