Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane po polsku.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
śmietana 30% 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
szczypiorek 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane po polsku.

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić.
Krok 1 - Jaja faszerowane po polsku. foto
2
. Ostrym nożem, najlepiej z drobnymi ząbkami, przekroić jajka wzdłuż.
Krok 2 - Jaja faszerowane po polsku. foto
3
Wyjąc żółtka i białka, uważając ,żeby za bardzo nie uszkodzić skorupek.
Krok 3 - Jaja faszerowane po polsku. foto
4
Białka i żółtka posiekać.
Krok 4 - Jaja faszerowane po polsku. foto
5
Dodać masło,
Krok 5 - Jaja faszerowane po polsku. foto
6
śmietankę,
Krok 6 - Jaja faszerowane po polsku. foto
7
pieprz, sól
Krok 7 - Jaja faszerowane po polsku. foto
8
posiekany drobno szczypiorek.
Krok 8 - Jaja faszerowane po polsku. foto
9
Starannie utrzeć. Nadzienie nałożyć do skorupek. Pospać bułką tartą.
Krok 9 - Jaja faszerowane po polsku. foto
10
Na patelni rozgrzać masło klarowane ,kłaść połówki jajek skorupką do góry i usmażyć na złoty kolor.
Są wyśmienite na ciepło, ale na zimno też nic im nie brakuje.
Krok 10 - Jaja faszerowane po polsku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.04.2014 07:28
Pyszne jajeczka :)
bazylka 21.04.2014 20:13
Lubie takie jajka i czeęto robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak