Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianki
Kroki postępowania
Letnie mleko wymieszać z 1 łyżeczką cukru, drożdżami i 4 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia
Rozbić jajko z mlekiem i posmarować górę bułeczek
Smacznego :)
mąka pszenna | 0,5 kg |
mleko | 250 ml |
cukier | 50 gram |
drożdże | 25 dag |
masło | 75 gram |
sól | 1 płaska łyżeczka |
jajko | 2 szt. |
mleko | 1 łyżka |
jagody | 0,5 kg |
cukier puder | 3 łyżki |
cukier puder | |
wrzątek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: