Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodzianki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jaja 2 szt
cukier 1/2 szkl
margaryna 1 lyżka
drożdże 5 dag
mleko 1 szkl
sól szczypta
jagody 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyżki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 2 szt
jaja 1 szt
mleko łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianki

Drożdże wymieszać z cukrem i mąką i mlekiem. Odstawić do wyrośnięcia. Jaja ubić z cukrem. Do miski z mąką wlać wyrośnięty zaczyn, dodać jaja z cukrem i roztopioną margarynę. Jagody wymieszać z cukrami, bułką tartą. Z ciasta uformować bułeczki, nałożyć jagody, posmarować jakiem rozmieszanym z mlekiem. Pięć w temp. 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 19.04.2013 10:10
apetycznie wyglądają
Stenka 19.04.2013 07:30
apetycznie wyglądają
Dorota59 12.12.2012 19:25
pyszniutkie
justys759 23.10.2012 08:09
uwielbiam takie
-Natka- 22.10.2012 20:50
super wglądają! bardzo lubię zajadać jagodzianki jak są jeszcze troszkę ciepłe :)
Lemon 22.10.2012 20:38
pycha
maciek7 22.10.2012 19:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak