Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodzianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 szklanki
kisiel żurawinowy 1 sztuka
cukier
sól
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianka

Owoce zalać wodą w garnku i postawić na ogniu. Gotować kilka minut aż będą miękkie i puszczą sok. Następnie w małej ilości wody w szklance rozpuścić kisiel i wlać do garnka. Mieszać. Dodać szczyptę soli i doprawić cukrem do smaku. Podać razem z makaronem. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 24.07.2014 21:01
jagody to moje ulubione owoce :)
Katarzyna59 24.07.2014 19:59
rewelacyjna,
mirosława4 24.07.2014 19:32
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak