Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowy ryż

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 25 dag
mleko 800 ml
cukier 3 łyżki
jagody 2 szklanki
śmietana 2 łyżki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy ryż

Jagody opłukujemy i odsączamy na sicie.Mleko wlewamy do rondelka, wlewamy wodę i dwie łyżki cukru. Zagotowujemy. Wsypujemy ryż i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Odkładamy 0,5 szklanki jagód, pozostałe mieszamy z pozostałym cukrem i śmietaną a następnie mieszamy z ryżem. Rozkładamy na talerze i dekorujemy odłożonymi jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.05.2013 17:09
lubię takie słodkości
wiola333 22.04.2013 08:47
znakomity przepis
Bernadeta1 21.04.2013 23:52
smaczny taki ryż na szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak